23 Mayıs 2016 Pazartesi

Yaban mersini Reçeli tarifi

YABAN MERSİNİ REÇELİ YAPIMI




6 su bardağı yabanmersini3  su bardağı şeker1 yemek kaşığı limon suyu

Bu ölçülerle 4 su bardağı reçel çıkıyor.





Taze yabanmersini kullanıyorsanız, önce çöplerini ayıklayın ve soğuk su ile yıkayın (bol su ile yıkayıp ezilmesini önlemeliyiz). Ancak  marketlerden alınan paketlerdeki buzlu yabanmersininden reçel yapacaksanız, önce tel süzgeç içinde ılık su ile iyice buzu açılana kadar yıkayın ve suyunu süzün,Taze yaban mersini kullanırsanız daha az sulanıyor.

Yabanmersini ve şeker bir tencereye alınır ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır ve limon suyu eklenir. Ocağın altı kısılıp 40-45 dakika daha kaynatılır.
Kaynarken bir kaç kez tahta kaşıkla karıştırın.Metal kaşık kesinlikle kullanmayalım.Köpük oluşursa,üstten hafifçe alalım.Reçelimiz olduktan sonra, hafif soğutup, sonra cam kavanozlara aktaralım.. Afiyet olsun. Yabanmersini reçelini  her türlü kek, pasta gibi tariflerde de kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder