1 Haziran 2016 Çarşamba

AYVA TATLISI için kışı beklemeye ne gerek var ;)) www.erikmeyvedunyasi.com.da AYVA her an

AYVA TATLISI keyfi için kışı beklemeyin,

Malzemeler ;

4 adet büyük boy ayva

16 yemek kaşığı toz şeker

5 su bardağı su

1 adet çubuk tarçın

3 ya da 4 adet karanfil


Servisi için ;

  • 100 gram kaymak
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı(arzuya göre ceviz içi kullanabiliriz)




Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvalar kararmaz.


Pişirme Önerisi

Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede,sonra da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek  karamelize bir tat elde edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  2. Her ayvayı soyduktan sonra,ortadan ikiye bölerek,çekirdekli kısmının ayıklanması gerekiyor.Yani 4 ayvadan 8 parça çıkartıyoruz.
  3. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
  4. Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.
  5. Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.30 dakika kadar pişirin.
  6. Sonra önceden ısıtılmış fırında,30 dakika kadar daha pişmesini sağlayın.(arada kontrol ederek ayvaların yanmamasını sağlayın,karamelize olduğunu anladığınızda,fırından alın.

  7. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
  8. Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


  9. afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder