Malzemeler ;
4 adet büyük boy ayva
16 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı su
1 adet çubuk tarçın
3 ya da 4 adet karanfil
Servisi için ;
- 100 gram kaymak
- 4 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı(arzuya göre ceviz içi kullanabiliriz)
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvalar kararmaz.
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvalar kararmaz.
Pişirme Önerisi
Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede,sonra da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede,sonra da önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Nasıl Yapılır?
-
Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Her ayvayı soyduktan sonra,ortadan ikiye bölerek,çekirdekli kısmının ayıklanması gerekiyor.Yani 4 ayvadan 8 parça çıkartıyoruz.
-
Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
- Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.
-
Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.30 dakika kadar pişirin.
- Sonra önceden ısıtılmış fırında,30 dakika kadar daha pişmesini sağlayın.(arada kontrol ederek ayvaların yanmamasını sağlayın,karamelize olduğunu anladığınızda,fırından alın.
-
Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
-
Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
-
-
afiyet olsun ;)
- Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Her ayvayı soyduktan sonra,ortadan ikiye bölerek,çekirdekli kısmının ayıklanması gerekiyor.Yani 4 ayvadan 8 parça çıkartıyoruz.
- Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
- Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin.
- Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.30 dakika kadar pişirin.
- Sonra önceden ısıtılmış fırında,30 dakika kadar daha pişmesini sağlayın.(arada kontrol ederek ayvaların yanmamasını sağlayın,karamelize olduğunu anladığınızda,fırından alın.
- Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
- Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
-
-
afiyet olsun ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder