nar reçeli yapalım.
tatlı kahvaltı keyiflerine ;))
Malzemeler
- 4 Su Bardağı Taze Sıkılmış Nar Suyu ( suyu sıkılan narların bir tanesi ekşi olursa,reçele daha güzel bir tat veriyor)
- 1 Su Bardağı Nar Tanesi
- 3,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Adet Limon Suyu
Tarif
- Nar suyunu ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte,tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın, şeker eridikten sonra altını kısın ve 25-30 dakika kadar kaynatın.
- Üzerinde oluşan pembe köpüğü tahta kaşık yardımıyla alın.
- Nar taneleri ve limon suyunu da ekleyerek 10-15 dakika kadar tekrar kaynatın.
- Tahta kaşık yardımıyla kıvamını kontrol edin, eğer kıvamı çok sıvıysa bir süre daha kaynatın.
- Yaptığımız bu reçeli,soğuduktan sonra kavanozlara koymalıyız ve reçelimizi buzdolabında muhafaza etmeliyiz.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder