29 Mayıs 2016 Pazar

NAR REÇELİ KEYFİ


nar reçeli yapalım.
tatlı kahvaltı keyiflerine ;))


Malzemeler

  • 4 Su Bardağı Taze Sıkılmış Nar Suyu ( suyu sıkılan narların bir tanesi ekşi olursa,reçele daha güzel bir tat veriyor)
  • 1 Su Bardağı Nar Tanesi
  • 3,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Adet Limon Suyu

Tarif

  • Nar suyunu  ve şekeri  bir tencereye alın. Şeker eriyene  kadar orta ateşte,tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın, şeker eridikten sonra altını kısın ve 25-30 dakika kadar kaynatın.
  • Üzerinde oluşan pembe köpüğü tahta kaşık yardımıyla alın.
  • Nar taneleri ve limon suyunu da ekleyerek 10-15 dakika kadar tekrar kaynatın.
  • Tahta  kaşık yardımıyla kıvamını kontrol edin, eğer kıvamı çok sıvıysa bir süre daha kaynatın.
  • Yaptığımız bu reçeli,soğuduktan sonra kavanozlara koymalıyız ve reçelimizi buzdolabında muhafaza etmeliyiz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder