23 Mayıs 2016 Pazartesi

Turunç Reçeli tarifi

turunç reçeli yapımı;

15 adet turunç meyvesi

5 su bardağı toz şeker

1 adet kırmızı kabuklu elma

Limon tuzu.

1 Tatlı kaşığı limon suyu







Turunçlarıu yıkayıp,ince rende ile kabuklarını rendeliyoruz.Beyaz kısmı çıkacak ancak turuncu renkli kısmı da kısmen kalacak şekilde.Turuncu rengi olan kısmı da hafif rendeleyelim tabi.Resimdeki gibi.

Rendelediğimiz turunçları portakal soyar gibi 8 parçaya bölelim.Kabukların içini yani yumuşak olan içini bıçak yardımıyla temizliyoruz.Çok inceltmeyeceğiz tabi.

Tencereye koyup,üstünü az geçecek şekilde su doldurup,15 dakika kadar haşlıyoruz.

Bu kabukları, 5.6 saat arayla 2 gün boyunca suda bekletiyoruz.Bu işlem kabukta kalan acılığı alacak.

Turunçları kıvırarak,iğne kullanarak ipe diziyoruz.

Tencereye suyu ve şekeri ekleyip,ocağa koyuyoruz.Şeker eridikten sonra,ipe dizdiğimiz turunçları bu şerbete atıyoruz.1 adet elmamızı,kabuklarını soyup, ince rende ile rendeleyip tencereye atıyoruz.,Önce yüksek ateşte,iyice ısındıktan sonra kısık ateşte,1 saat kaynatıyoruz.(60.70 dakika kadar).O caktan almaya yakın,yarım tatlı kaşığı limon tuzu ve bir tatlı kaşığı limon suyunu ekleyerek karıştırıp 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz.

Reçelimiz biraz soğuduktan sonra,cam kavanozlara doldurabiliriz.

Reçelimizin şerbetini keklerde kullanabiliriz.Harika bir tat verecektir.

Bu muhteşem tadı aldıktan sonra,turunç reçelini kahvaltı sofralarınızdan ayıramayacağınızdan eminim... afiyet olsun )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder