YABAN MERSİNİ REÇELİ YAPIMI
6 su bardağı yabanmersini3 su bardağı şeker1 yemek kaşığı limon suyu
Bu ölçülerle 4 su bardağı reçel çıkıyor.
Taze yabanmersini kullanıyorsanız, önce çöplerini ayıklayın ve soğuk su ile yıkayın (bol su ile yıkayıp ezilmesini önlemeliyiz). Ancak marketlerden alınan paketlerdeki buzlu yabanmersininden reçel yapacaksanız, önce tel süzgeç içinde ılık su ile iyice buzu açılana kadar yıkayın ve suyunu süzün,Taze yaban mersini kullanırsanız daha az sulanıyor.
Yabanmersini ve şeker bir tencereye alınır ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırılır ve limon suyu eklenir. Ocağın altı kısılıp 40-45 dakika daha kaynatılır.
Kaynarken bir kaç kez tahta kaşıkla karıştırın.Metal kaşık kesinlikle kullanmayalım.Köpük oluşursa,üstten hafifçe alalım.Reçelimiz olduktan sonra, hafif soğutup, sonra cam kavanozlara aktaralım.. Afiyet olsun. Yabanmersini reçelini her türlü kek, pasta gibi tariflerde de kullanabilirsiniz.
4 mevsim hep taze,hep dalından meyveler. mevsimleri takip ediyoruz.topluyor,tap taze kapınıza getiriyoruz. www.erikmeyvedunyasi.com. da takip ediniz. HAMİLE AŞEREN MEYVELERİ SATICISI
23 Mayıs 2016 Pazartesi
Yaban mersini Reçeli tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder